Zijn we het dit keer wel eens?

Het was niet makkelijk, het kopen van een huis. Mijn vriend en ik hebben nogal een meningsverschil. Maar gelukkig hebben we uiteindelijk een prachtig huis gevonden. Hierbij moet nog enorm veel verbouwd worden. We gaan met veel vrienden en familie aan de slag om ons aangekochte huis om te toveren naar ons droomhuis. De eerste concessies moesten al genomen worden.

De badkamer

Mijn droom is om de badkamer om te toveren naar een spa. Je moet echt het gevoel krijgen dat je op vakantie bent. Van mijn vriend hoeft alles niet zo uitgebreid en hij wil het liever oppervlakkig houden. Daarom mocht ik van hem de badkamer uitkiezen met mijn beste vriendin. Ik heb gekozen voor LED Downlight spots en een tegel van 120 cm bij 120 cm. Dit geeft een grote en ruime uitstraling. Verder heb ik gekozen voor een zandkleur. De tegels zijn beige en de douchekop wordt matzwart. Ik heb al een goed gevoel over dit project. Ondertussen is mijn vriend met zijn maten de boel thuis aan het slopen. Dit scheelde veel geld als wij dat zelf zouden doen. De mannen doen het zware werk en de vrouwen mogen het geld uitgeven.

De keuken

Op plaatjes heb ik gezien dat een zwarte keuken erg mooi staat bij een visgraatvloer. Mijn vriend wilde deze al voordat we een huis hadden gekocht. Daar was ik erg blij mee. Gelukkig gingen we samen naar de keukenboer om een keuken uit te kiezen. Ik was verbaasd toen hij met allemaal voorbeelden kwam. Ik was blij verrast. Blijkbaar hebben we toch wel dezelfde smaak.

Ruzie lost niks op

Wij zitten al drie maanden in de verbouwing en het wil niet echt opschieten. De mannen van zowel de badkamer als de keuken hadden vertraging. Hierdoor moesten we nog vijf weken extra in het huis van mijn ouders zitten. Dit veroorzaakte de nodige discussies. Gelukkig kregen wij het weekend erop goed nieuws. Uiteindelijk kwamen zowel de badkamer als de keuken tegelijk, op dezelfde dag. Het was lekker druk in huis, maar er werd wel hard gewerkt. Ik was erg enthousiast toen de spotjes werden opgehangen in de badkamer. De tegels waren prachtig en er zou over drie dagen dan eindelijk gedoucht kunnen worden. Ik kan niet meer wachten.

Mijn vriend en ik hebben het bijgelegd en zijn uiteindelijk erg blij dat alles is goed gekomen. Soms moet je toch even geduld voor elkaar hebben en de ruimte. Het eindresultaat is prachtig geworden.