Hoe doet je dat, letselschade claimen na een hondenbeet?

Heb je een hondenbeet opgelopen door iemand anders hun hond? Als je aangevallen of gebeten bent door een hond dan kan het zijn dat je gewond bent geraakt en schade lijdt. Dit valt net zoals andere types schade onder letselschade. Een letselschade advocaat houdt zich bezig met wie er aansprakelijk is voor je schade en wat er allemaal vergoed wordt na een hondenbeet. Meer dan 400.000 mensen worden per jaar bij de huisarts behandeld voor een bijtwond en in het merendeel van deze gevallen gaat het om een hondenbeet. Een hondenbeet zorgt voor grote onregelmatige wonden en in het ergste geval wordt het weefsel hierbij ernstig beschadigd met blijvend letsel en littekens als gevolg. Daarnaast kan je ook nog ontstekingen krijgen. Een hondenbeet moet daarom altijd behandeld worden bij de huisarts of spoedeisende hulp.

Wat als je bent gebeten door een hond

Zoals je misschien wel duidelijk is kan een hondenbeet tot een ernstig letsel leiden. Dit letsel bestaat vaak uit ontsierende littekens, spierletsel, pijn en in de ergste gevallen zenuwletsel en botbreuken. Dit blijvende letsel kan zelfs invaliditeit veroorzaken. Daarnaast kan je behalve gebeten worden door een hond ook aangevallen worden of omvergelopen waarbij je letsel en dus schade oploopt. Een hondenbezitter is aansprakelijk voor deze letselschade en deze kan een advocaat voor je claimen. De meeste mensen in Nederland hebben een aansprakelijkheidsverzekering en om deze reden is de schade te verhalen op de verzekeraar. De risico aansprakelijkheid ligt in bijna alle gevallen bij de eigenaar van de hond.

Wat moet je doen na een hondenbeet?

Op het moment dat je bent aangevallen of gebeten door een hond dan moet je volgens de Nederlandse wet bewijzen dat je door de hond bent aangevallen en hierdoor letselschade hebt opgelopen. Om deze reden wordt het geadviseerd om direct na de beet of aanval de contactgegevens van eventuele getuigen op te schrijven, de gegevens van de bezitter van de hond op te schrijven, een bezoek te brengen aan de huisarts of spoedeisende hulp en vervolgens schakel je een letselschade advocaat in om je rechten veilig te stellen en te verhalen. Dit geldt niet alleen voor jezelf, maar tevens als een andere persoon in je omgeving een hondenbeet oploopt zoals een kind of zelfs een onbekende. Een letselschade advocaat is op de hoogte hoe de tegenpartij aansprakelijk kan worden gesteld, schroom dan ook niet om hier contact mee op te nemen.