Het verplaatsen van enorme voorwerpen is een makkie met onze dieplader

Volgens mij is het iedereens droom om ooit eens uw eigen huis te ontwerpen. Als geld geen probleem is lijkt het mij fantastische om mijn droomhuis te ontwerpen en te verbouwen. Ik mag met enige trots en blijdschap zeggen dat een goede vriend van mij dit heeft gedaan. Hij heeft een hele hoge functie en doet verschrikkelijk moeilijk werk waarin hij gespecialiseerd is. Dat betekent dat hij een flink goed salaris heeft en ondertussen genoeg geld heeft om zijn eigen huis te ontwerpen. Ik was deels betrokken bij het ontwerpproces en ik mag zelfs mee gaan helpen met de uiteindelijke bouw. Ik kan u wel vertellen dat dit bouwproces ontzettend lastig gaat worden. Het gaat nu ondertussen zo ver dat ik ga kijken of ergens lokaal een dieplader te koop is. Deze gaan wij namelijk nodig hebben voor de bouw van zijn huis.  

 

Wat is een dieplader?

Een dieplader is eigenlijk een soort oplegger die je kan monteren aan een vrachtwagen. Het zijn eigenlijk hele lange plateaus die je achter op een vrachtwagen zet zodat deze ontzettend lange dingen kan meenemen. Laat ik u een goed voorbeeld geven: mijn vriend wilt graag Romeinse pilaren aan de zijkant van zijn huis. Hij is namelijk dol op imposante, Romeinse huizen. Het was dus onoverkomelijk dat hij deze pilaren moest hebben. Omdat wij zo’n pilaar niet in stukje kunnen hakken hebben wij een dieplader nodig. Ik ben druk bezig om te kijken over ergens een dieplader te koop is. Wij kunnen deze ook huren, maar omdat de producent van de pilaren lang bezig is, is het voordeliger om een dieplader te kopen. Zo’n dieplader stelt ons namelijk instaat om “gemakkelijk” de pilaren te verplaatsen. Ik moet zeggen dat het erg leuk is om hiernaar te zoeken. In plaats van zoeken naar broeken ben ik nu aan het kijken of ergens lokaal een dieplader te koop is.

 

De nadelen van een dieplader

Een dieplader heeft voor ons project ontzettend veel voordelen, maar er zijn een aantal dingen waar u aan moet denken mocht u ooit een dieplader nodig hebben. Controleer allereerst goed of het wegdek geschikt is voor een dieplader. Een vrachtwagen met een dieplader kan geen kleine bochten maken. Ook heeft hij vaak problemen met hoogteverschillen en drempels. Tot slot is een dieplader niet overdekt. Voor de pilaren van mijn vriend is dat geen probleem. Als hetgeen dat u wilt verplaatsen droog moet blijven kunt u beter zoeken naar een andere optie op hopen op goed weer.