3 post-covid activiteiten waar we nu al naar uit kijken

2020 was een gek jaar, de covid-pandemie heeft voor veel mensen veel impact gehad op hun dagelijks leven. Restaurants waren gesloten, vakanties konden niet doorgaan en mensen moesten massaal vanuit huis werken. Al met al was het een heel ander jaar dan we normaal beleefd zouden hebben. Veel mensen balen enorm van alle restricties en kijken reikhalzend uit naar het volgende jaar waarin alles hopelijk weer meer richting normaal zal gaan. In deze blog zetten we een aantal activiteiten op een rijtje waar we allemaal weer heel veel zin in zouden hebben, en die hopelijk snel weer kunnen.

Festivals

Hou jij ook zo van festival? Van de life-muziek en de sensatie, van het samen dansen en genieten van de muziek, van je mooiste festivaloutfit en de hoofd op je zon, terwijl je met een ijskoud biertje in je hand aan het genieten bent? Vertel mij wat, ik weet er alles van! Veel mensen hebben de festivals de afgelopen zomer ontzettend gemist. Dus hopelijk is 2021 weer een jaar vol festivals en entertainment! En kunnen we weer lekker genieten met z’n allen. Maar helaas is er ook een klein keerpuntje bij de festivals: het drugsgebruik. Veel mensen komen voor het eerst in aanmerking met drugs tijdens een festival, en dit kan wel eens uit de hand lopen tot een drugsverslaving. In sommige gevallen sluipt een dergelijke verslaving er langzaam in en kunnen mensen niet op eigen houtje hiervan af komen. Gelukkig is er dan professionele hulp beschikbaar.

Reizen

Veel mensen houden van reizen, of het nou korte tripjes of weekendjes weg zijn of maandenlange rondreizen. Reizen is een fijne afwisseling van het dagelijks leven thuis en zorgt voor veel inspiratie en avontuur. Maar zolang grenzen gesloten zijn en er allerlei restricties gelden is het voorlopig niet mogelijk om echt veel te reizen. Maar zo heb je wel vast de gelegenheid om je reis voor te bereiden voor als het straks wel weer kan! Begin dus vast met sparen bijvoorbeeld, als je iedere maand een bedrag op zij zet kun je na een tijd een (grote) reis maken.

Vrienden

Veel mensen missen ook het ongedwongen samenzijn met vrienden. Een diner bijvoorbeeld, met 10 vrienden aan een lange tafel. Of een verjaardagsfeest, met al je vrienden bij jou in de tuin. Of een vakantie met vrienden, of een lekker dagje weg. Of een gezellige avond in de kroeg of het café. Helaas helaas, dat alles is op het moment niet nodig. Maar des te leuker is het als dit wel weer kan! Hou tot die tijd ook zo goed contact met je vrienden en kijk samen uit naar het moment dat dit alles wel weer kan.