Puppy love of ware liefde? Denk na voordat je een hond aanschaft

Een schattig donzenbolletje kijkt je met oh zo’n lieve oogjes aan en je bent meteen verkocht! Je wilt deze pup het liefst direct mee naar huis nemen. Ja een snoezig hondje is moeilijk te weerstaan, maar denk eerst goed na over de aanschaf van zo’n huisdier. Het is niet allemaal leuk en lief.

Kleine hondjes worden namelijk groot. Ze hebben behoefte aan de nodige aandacht en de verzorging zal ook niet altijd even goedkoop zijn. Zo ben je iedere keer weer een bepaald bedrag kwijt voor het voer (bij bol.com bijvoorbeeld). Ook bakken, manden, lijnen en derlijke zullen aangeschaft moeten worden. En dan nog maar niet te spreken over medische kosten.

Is er voldoende tijd om je hond iedere dag tot wel drie keer uit te laten? En hoe zit het met je budget? Kun je jouw trouwe viervoeter alles geven wat hij nodig heeft? Ontferm je je samen met iemand anders over een hond, dan zul je er met de tijd en aandacht vast wel uitkomen. Zeker als je duidelijke afspraken maakt. Wie gaat er mee wandelen, wat doe je tijdens vakanties…

Dan rest nog de vraag of het binnen je budget past. Natuurlijk krijgt het beestje alles wat het nodig heeft, maar goed is goed. Daar besparen waar mogelijk is, moet geen probleem vormen. Grote voordeelzakken voer van een minder bekend merk is al 1 voorbeeld om de kosten te drukken. Een ander voorbeeld: schaf manden, benches en dergelijke tweedehands aan. Dat scheelt ook weer eurootjes.

De positieve punten naast de minder positieve punten gezet en nog steeds dolenthousiast over het nemen van een hond? Dan is het geen puppy love maar ware liefde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>