Omgaan met honden

Honden zijn geweldige dieren. Ze zijn vrolijk en altijd blij als je weer thuis komt, het zijn dankbare beesten. Echter brengt het hebben van een hond ook zijn verantwoordelijkheden met zich mee, het is daarom erg belangrijk dat je je bewust bent van wat te doen en laten in het bijzijn van dit gezelschapsdier.

Honden houden van regelmaat. Dit geldt niet alleen voor het eten, maar bijvoorbeeld ook voor het uitlaten. Zorg daarom dat je hem op een vast tijdstip telkens eten geeft en hier niet te vaak, en ook niet te veel, vanaf wijkt. Laat hem minstens 4 keer per dag goed uit, doe dit ongeveer om de 2 uur.

Ook zijn honden erg nieuwschierig. Dit betekend dat ze overal inkijken en aan alles willen ruiken. Jonge honden vinden het ook leuk om overal in te bijten. Zorg daarom dat er voldoende speelgoed voor ze is en leer ze dat ze alleen daarmee mogen spelen en niet met jou spullen.

Zorg er daarnaast voor dat je je spullen opruimt. Zeker de spullen die voor gevaar kunnen zorgen. Denk hierbij aan een leeg glas wijn die om kan vallen, een iPhone 4 oplader in het stopcontact waar ze in kunnen bijten of schoonmaakmiddelen die op de vloer staan die ze open kunnen bijten.

Als je goed met een hond omgaat kan het je beste vriend zijn. Iemand die je kunt vertrouwen en waar je op kunt bouwen. Nogmaals, honden zijn geweldige beesten waar je van op aan kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>